Årets 17. mai-feiring har endelig kommet på behagelig avstand, og tiden er inne for å analysere folkefesten og den elleville feiringen av grunnlovsdagen.

En av de tydeligste trendene for 17. mai-feiringen i år, var at store deler av den tok plass i sosiale medier. Akkurat dét er jo kanskje ikke så rart i SoMe-nasjonen Norge, men i år var det spesielt ett medie som virkelig tok av – nemlig Snapchat.

Snap er populært av mange grunner, men akkurat på 17. mai bidro et nytt filter til populariteten – i samarbeid med en kjent, norsk merkevare.

Et av de mest populære filtrene denne dagen var nemlig en hyggelig hilsen fra Tine, mest kjent som nasjonal leverandør av melk og ost.

Tine-filteret ønsket de bunads- og festkledde et rungende «GRATULERER MED DAGEN», omgitt av Tine-logo og digitale rosemalerier.  Fire forskjellige design ble laget og tilgjengeliggjort til forskjellige tider i løpet av dagen.

I forkant av lanseringen sa Tines talsperson dette om satsningen:

«Det er over to millioner nordmenn over 18 år som bruker Snapchat regelmessig. Nå blir det spennende å se hvor mange av dem som synes det er nyttig og underholdende å putte på TINEs filter på historiene sine fra nasjonaldagen».

Så hvor mange tror du brukte dette på 17. mai? 

Gjør klar for hakeslepp:

De rykende ferske tallene fra Snapchat viser at Tines 17. mai-filtre ble brukt nesten 450 000 ganger, og nådde ut til hele 1,8 millioner unike brukere.

– Med om lag 2 millioner nordmenn på Snapchat betyr det at vi har nådd 90 prosent av brukerne. Vi synes jo at dette er en helt fantastisk respons, sier markedssjef Hege Blom Thorsen i Tine til Noroff-bloggen.

Filteret som ble brukt var et såkalt geofilter, som innebærer at brukerne kan legge et visuelt filter over bildene de deler innenfor bestemte geografiske områder. Det ble utviklet i samarbeid med innholdsavdelingen i MediaCom.

– Snapchat er jo et nytt og spennende medium, og vi ønsker å være læringsorienterte og prøve nye ting, sier Blom Thorsen.

Det her kan i så fall loggføres som en dundrende suksess.


Har du den neste geniale ideen i digital markedsføring?

For å lage vellykkede kampanjer som dette må alle involverte ha kunnskap om- og forstå adferden til potensielle kunder. Å markedsføre seg i digitale medier er blitt en egen spesialitet, og en bransje i svært rask utvikling.

Har du lyst til å jobbe strategisk med markedsføring på internett og i sosiale medier, kan et studie i digital markedsføring være noe for deg.

Studiet lærer deg de viktigste verktøyene for målrettet markedsføring på nett, og gjør deg oppdatert på nye trender og markedskanaler.

Du vil få en grunnleggende innføring i markedsføringsfaget, og en solid plattform innen resultatmåling og analyse, som setter deg i stand til å fange opp nye muligheter som oppstår.

Mer om studiet i digital markedsføring kan du lese her.