Du vet filtrene på Snapchat som viser hvor du er, med en kul illustrasjon? «Oslo», «Nordkapp», «Roskilde» – og så videre.

Nå har Snapchat åpnet for at du kan lage dine egne slike geofiltre.

Denne tjenesten har riktignok vært tilgjengelig i USA siden juni, men fra denne uken av har den også blitt tilgjengelig flere steder i Europa – blant annet i Norge.

Det betyr at når du arrangerer bryllup, bursdag, innflytningsfest, utdrikningslag, eller rett og slett bare verdens kuleste fest, så kan du skreddersy et geofilter til anledningen.

Det må sies at disse egenproduserte filtrene ikke er gratis, og prisen bestemmes av hvor lenge filteret skal være tilgjengelig og hvor stort areal det skal dekke. Men for mange vil kanskje en hundrelapp eller to være verdt det sånn at alle venna dine kan snappe med geofilteret for å vise hvor gøy de har det på nettopp DIN fest.

Slik gjør du:

1. Gå inn i Innstillinger på Snapchat (det er det lille hjulet øverst til høyre på profilsiden din). Velg On-Demand-Geofilter.

2. Velg så hvilken anledning du skal ha geofilteret til. I Norge er utvalget fortsatt relativt lite: Du kan velge mellom bryllup, bursdag og feiring.

3. Når du har valgt anledningen får du opp et utvalg av maler. Velg den du vil ha, og så er det bare å slå seg løs og gjøre geofilteret personlig. Her kan du legge på tekst, emojis og bitemojis – akkurat som du kan på en vanlig snap.

4. Deretter lager du et navn på geofilteret.

5. Så bestemmer du hvor lenge det varer.

6. Og så bestemmer du hvor geofilteret skal være tilgjengelig. Bare i leiligheten din? Kanskje rundt kvartalet? Eller i hele byen? Du bestemmer.

7. Så er det bare å se over og sende det inn. Når du har gjort dette må Snapchat godkjenne det før du kan ta det i bruk.

8. Have fun, go mad!