Mange designere har en nærmest intuitiv forståelse av hva som skille en godt designet logo fra en dårlig. Likevel er det ikke umiddelbart lett å sette fingeren på akkurat hva som gjør den ene god, og den andre dårlig.

En god logo skal være iøynefallende nok til å stå ut i kakafonien av andre grafiske elementer vi omgir oss med i hverdagen, og den skal samtidig være stram nok til å representere merkevaren den knyttes til.

Ingen enkel oppgave — men heldigvis er det noen mennesker som har «det lille ekstra» som skal til for å forstå, og ikke minst å forklare, hva som skal til for å lage en god logo.

En av dem er den amerikanske designeren, foreleseren og forfatteren Michael Bierut — en mann som i løpet av sine 60 år har vært med på å sette sitt designpreg på et utall objekter, magasiner og produkter.

Han står også blant annet bak boken med kanskje verdens lengste tittel (også den en studie i både typografi og grafisk design), nemlig «How to Use Graphic Design to Sell Things, Explain Things, Make Things Look Better, Make People Laugh, Make People Cry, and (Every Once in a While) Change the World»

Puh!

Nå har du sjansen til å få med deg en minidokumentar om logoens funksjon, forklart av en av designverdenens aller største skikkelser.

Under her stiller han i to svært severdige videoer som gir deg unik innsikt i hvordan en av derdens dyktigste fagpersoner tenker.

Den første er en kjapp minidoku fra explainer-nettstedet Vox, og her leverer han sin personlige vinking på genierkærte logoer som MTV, Nikes «Swoosh» (som du forresten kan lese mer om her) og andre kjente merkevarer.

For mange designinteresserte er logoarbeid selve drømmejobben, men merkelig nok synes Michael Bierut at logoer generelt rett og slett er litt overvurderte.

Er du interessert i å høre mer, anbefaler vi at du lener deg godt tilbake og ser Michael forelese for selveste Google, om verdien av godt design.

Og drømmer du om å studere grafisk design, kan du gjøre det hos Noroff.

Via Vox

Bilde: MoMA