Som første land i verden lanserte Finland for ikke så altfor lenge siden sine nasjonalemojis.

Dette er emotikons som tar for seg typiske finske kvaliteter, situasjoner og tradisjoner. På den måten er de en både morsom og kreativ måte å bli bedre kjent med landet på.

Her er noen av våre favoritter:

Sauna

I et land med 5,4 millioner innbyggere og 3,2 millioner saunaer, kan man trygt si at finnene er saunabesatt. Faktisk er saunaen hellig for finnene. Hit drar de sammen med familien, for å rense både kropp og sinn.

Uknuselig

Finnene er stolte over at de er tøffe og robuste – så å si uknuselige. Et godt symbol på dette er den velkjente Nokia 3310 – produsert i Finland og, ja, uknuselig.

Mummimamma

Hun her kjenner også vi nordmenn godt. Men merkelig nok er hun den eneste i Mummi-familien som har fått en emoji. Det er jo litt dårlig gjort. Dessuten skulle vi gjerne også hatt en Hufsa-emoji. Og en av Snusmumrikken. Og Lille My.

Finske fashionistaer

I Finland skal moten være praktisk. Altså holde deg varm. Derfor er tennissokker i sandaler en meget godt sommeralternativ.

Perkele

Finnenes foretrukne banneord. Synonymt med det norske s**an.

Busstopp

Finske busstopp er et godt symbol på finnenes intimsoner – som tydeligvis er ganske store.

Sort gull

I likhet med med nordmenn elsker også finnene lakris. Og jo mer salmiakk jo bedre. Akkurat som oss.

Om du ønsker å se flere av Finlands nasjonalemojis kan du gjøre det her.

Og om du godt kunne tenke deg å ha kunnskapen til å kunne lage Norges nasjonalemojis – om det en gang skulle bli aktuelt – bør du sjekke ut våre studier her