Internett har vært allemannseie i norske hjem siden 90-tallet. Men brukeropplevelsen nå sammenlignet med da er som dag og natt.

Bare ta en titt på disse eksemplene:

1. Dagbladet

Alle nettavisene i Norge har gjennomgått store visuelle forandringer de siste 20 årene. Dagbladet lanserte nettavisen sin i 1995. Da så den slik ut:

2. New York Times

Det samme året lanserte den verdenskjente amerikanske avisen sin nettside. Den så slik ut:

3. Youtube

Videodelingstjenesten er en av verdens mest besøkte nettsider. Da den først oppstod i 2005, så den slik ut:

4. Wikipedia

Nettleksikonet ble opprettet i 2001. Nå har den over over 40 millioner artikler på over 250 språk. Den visuelle profilen har mildt sagt blitt endret noe:

5. Google

Google er i dag en av hjørnesteinene til internett, med flere millioner søk hvert eneste sekund. Da nettsiden ble startet i 1996 og så slik ut:

6. Det hvite hus

Det amerikanske presidentskapet var tidlig ute på internett og lanserte sin egen nettside i 1994. Den så slik ut:

7. Facebook

Det sosiale nettverket ble i 2011 det første nettstedet med mer enn en billion – altså tusen milliarder – sidevisninger i måneden. Slik så nettsidene ut i sin spede barndom i året 2004:

Dersom du lurer på hvordan andre sider så ut i «gamle dager», kan du dykke ned i tjenesten Internet Archive Wayback Machine. Den har lagret et stort flertall av alle nettsider som noensinne har eksistert.

Og du har sans for god design, så bør du sjekke ut studiet i frontend-utvikling hos Noroff.

Utdanningen lærer deg både programmering og design, og du får jobbe med å utvikle nettsider og apper. Dessuten skriker arbeidsmarkedet etter frontend-utviklere, så det bør være gode muligheter for jobb etter studiene.

Noroff tilbyr en rekke teknologiutdanninger rettet mot morgendagens arbeidsmarked. Vi har løpende opptak, som betyr at du fortsatt kan søke på studieplass til høsten.

Vi har campus i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand, og vi tilbyr nettstudier.