I den nyeste mini-traileren for vårens store skrekk-mesterverk får vi både lære mer om hva som venter på den mystiske alien-planeten — og i tillegg får vi en smakebit på filmens vanvittige arsenal av visuelle effekter.

Pass opp for spoilers! — mer info, og vanvittig kul artwork, litt lenger ned i saken …

Traileren med den mildt sagt krøkkete tittelen «Alien: Covenant | Prologue: The Crossing» er altså traileren for en prolog, eller en slags forløper, til regissør Ridley Scotts klaustrofobiske skrekk-mesterverk fra 1979.

Den originale «Alien» satte ga en hel generasjon kinogjengere posttraumatisk stressyndrom, og har fortsatt å fascinere kinopublikum og filminteresserte gjennom snart fire tiår.

Handlingen i «Alien: Covenant» er lagt til år 2093, hvor de overlevende etter Prometheus-eksepedisjonen fra forrige film er på jakt etter menneskets opprinnelse.

Årets film er den sjette i rekken av Alien-filmer, og den nest siste av totalt syv filmer, hvorav fire er i «hovedserien» og de tre siste altså er prequels — omtrent like rotete som i Star Wars, altså.

Viktigst av alt er kanskje filmverdenens mest fryktinngytende monster.

I den første Alien-filmen var noe av magien at vi knapt fikk se monsteret, det var nærmest som en skygge, og bare av og til skimtet vi en slimete tanngard.

Sånn er det ikke lenger …

De visuelle effektene — som ærlig talt er helt mind blowing — er produsert av et helt team med noen av den internasjonale filmbransjens aller skarpeste, blant annet de flinke folka i MPC, Framestore og Animal Logic.

Resultatet er nok nærkontakt med Alien-monsteret, også kjent som xenomorphtil å gjøre deg pleietrengende.

I den første filmen var det den nigerianske unggutten Bolaji Badejo som spilte rollen som xenomorphen.

Med sin sylslanke kropp på drøye 210 centimeter, ble han påkledd masker og hansker, og med en litt kronglete måte å bevege seg på lot publikum seg overbevise.

I dag er det ikke mye masker og parykker på filmsettet. Tilnærmet alt designes på kraftige datamaskiner, og alle slike grep går inn under kategorien visual effects, eller VFX.

Ti år etter Prometheus-ekspedisjonen reiser et romskip til det de tror er et uoppdaget paradis, men som viser seg å være en mørk og farlig verden med kun én beboer.

Den nye prolog-traileren er kun én av en rekke teasere som er sluppet i forkant av kinopremieren 19. mai, og selv om den siste byr på mer mystikk enn monstre, kan vi love deg at stemningen drar seg til i de andre,

I tillegg til visuelt givende trailere spekket med fantastiske effekter, promoteres filmen også gjennom tradisjonelle postere med et relativt enkelt budskap i tre deler.

Det første er:

Neste er …

Ellers ender du opp her …

Har du lyst til å jobbe med visuelle effekter i film og TV?

Norske Kenn Hedin Kalvik og Jeanette Hele Eiternes studerte 3D-animasjon og filmproduksjon på Noroff – i dag jobber de med store reklamefilmer for merker som Nike og Samsung fra sin base i London.

På Noroff sine VFX-studier lærer du å jobbe profesjonelt med VFX innen spennende fagområder som 3D, animasjon, rotoscoping, tracking, retusjering og compositing. Studiet på Noroff fokuserer på praktisk, teknisk og skapende kompetanse relatert til et aktivt utøvende yrkesliv i bransjen.

Undervisningen starter på grunnleggende nivå, og det er ikke behov for spesialisert utdanning utover det formelle opptakskravet – som du leser mer om her.

Ses i mørket 19. mai!