3D-filmer er i vinden som aldri før. Solo: A Star Wars Story, Jurassic World: Fallen Kingdom, Incredibles 2, Ant-Man and the Wasp og Avengers: Infinity War er bare et lite utvalg av årets blockbustere som er i 3D.

Mange av 3D-filmene som gjør det best blant kritikerne, er animerte. Det viser en oversikt som nettsiden Rotten Tomatoes har samlet sammen av alle filmene siden 2003.

Filmene er rangert etter hvor mange prosent av anmeldelsene er positive.

La oss ta en titt:

1. Toy Story 3

Den andre oppfølgeren til klassikeren fra 1995, kom på kino 15 år etter. Av 295 anmeldelser er 291 positive (99 prosent) og kun fire negative. Den gjennomsnittlige karaktergivningen er 8.9 av 10. Ganske imponerende!

IMDB
Rotten Tomatoes

2. Zootropolis – dyreriket

Denne perlen av en film fra 2016 er fartsfylt og artig. Den har 256 positive anmeldelser (98 prosent) og seks negative, samt en gjennomsnittlig karakter på 8.1 av 10.

IMDB

Rotten Tomatoes

** Ved Noroff kan du lære å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Sjekk ut studiet her!

3. Innsiden ut

Denne filmen fra 2015 er helt nydelig animert. 326 positive anmeldelser (98 prosent) har den fått, og kun åtte negative. Gjennomsnittlig karakter: 8.9.

IMDB

Rotten Tomatoes

4. Dragetreneren

En ung viking som ønsker å bli dragejeger ender opp i et vennskap med en drage. Filmen fra 2015  har fått 204 positive anmeldelser (98 prosent), og kun fire negative. Den gjennomsnittlige karakteren er 7.9 av 10.

IMDB

Rotten Tomatoes

5. Se opp

Morsom, overraskende og en visuell fryd. Pixars Up er et vakkert lite epos om 78-åringen Carl. Da filmen kom ut i 2009 fikk den 288 positive anmeldelser (98 prosent) og 5 negative. En gjennomsnittlig karakter på 8.7 av 10.

IMDB

Rotten Tomatoes

6. Kubo og det magiske instrumentet

Kubos liv blir snudd opp ned av ånd fra fortiden som fyrer opp en urgammel vendetta. Den fikk 189 positive anmeldelser (97 prosent) og seks negative da den kom ut i 2016. Gjennomsnittlig karakter er 8.4 av 10.

IMDB

Rotten Tomatoes

Det finnes selvfølgelig mange strålende 3D-filmer med animasjon som ikke har gjort det like skarpt i Rotten Tomatoes’ rangeringssystem.

Avatar blir ofte ikke kategorisert som en animasjonsfilm, men om lag 60 prosent av den er datagrafikk. Den har 83 prosent positive anmeldelser.

Interessert i 3D?

I moderne filmproduksjon har VFX og 3D-animasjon blitt en egen spesialisering, og det finnes også flere nordmenn som har slått seg opp internasjonalt innen dette faget.

Kenn Hedin Kalvik og Jeanette Hele Eiternes studerte 3D-animasjon og filmproduksjon på Noroff — i dag jobber de med store reklamefilmer for merker som Nike og Samsung fra sin base i London.

Noroff tilbyr 3D-studier som er praktisk rettet mot det profesjonelle arbeidslivet. Vi tilbyr blant annet 3D filmproduksjon, VFX – Visuelle effekter, 3D spilldesign og 3D design og animasjon.

Toppbilde: Pressefoto