Av alle de forskjellige filmkategoriene er science fiction den som oftest leverer på noe av det aller viktigste — evnen til å skape en magisk ny verden ulik noe her hjemme.

Mye av denne magien kan vi nyte takket være moderne spesialeffekter som CGI og 3D-animasjon, rotoskopering og compositing — elementære teknikker som alle filminteresserte bør kunne (mer om det kan du lære her).

Blant de mest VFX-tunge filmene i år er det mye å velge mellom, her er et utvalg av de vi gleder oss mest til:

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (26. april)

Drax, Groth, Rocket og de andre karakterene som tok verden med storm i første film er tilbake allerede til våren! Selv om Chris Pratt fortsetter å sjarmere er det like mye de digitale effektene i denne filmen som drar lasset.

 

Wonder Woman (16. juni)

Endelig dukker det opp noen kule damer i SciFi-universet, og her får vi til og med en kikke på den norske skuespilleren Lisa Loven Kongsli, i rollen som benharde Menalippe.

 

Transformers: The Last Knight (23. juni)

Lættis-regissør Michael Bay takker for seg med den femte (!) utgaven av Transformers. Du kan si mye rart om både Bay og flere av de siste Transformers-filmene, men at effektene hans ser bra ut på lerretet kan ingen nekte for. Selv om det av og til kan bli litt mye …

 

Star Wars: The Last Jedi (15. desember)

Star Wars er storeslem og nesten en egen kategori i SciFi-verdenen. Selv om antall filmer og spin-offs begynner å bli vel mange, er det unektelig mange som gleder seg til Episode VIII — «The Last Jedi».

 

Alien: Covenant (19. mai)

Den forrige Alien-filmen var vel egentlig litt sånn half assed, men nå er den legendariske regissøren Ridley Scott tilbake der han slapp – og etter traileren å dømme blir den nye «Alien: Covenant» en riktig rysare.

 

Ghost in the Shell (31. mars)

Smellvakre Scarlett Johansson spiller hovedrollen i en av de mest etterlengtede SciFi-filmene i 2017. Filmen er basert på en japansk manga-tegneserie ved samme navn (først filmatisert i 1995), og følger Johansson som en anti-cyber terrorist som har som jobb å ta seg av hackere og cyber-kriminelle. Blir fett!

 

Blade Runner 2049 (6. oktober)

Harrison Ford og Ryan Gosling stiller i den nye Blade Runner-filmen, og forventningene er mildt sagt skyhøye. Historien utspiller seg i L.A. 30 år etter den første, og en fryktelig hemmelighet som er i stand til å sende hele samfunnet ut i kaos er i ferd med å avsløres.

 

Har du lyst til å jobbe med visuelle effekter i film og TV?

Norske Kenn Hedin Kalvik og Jeanette Hele Eiternes studerte 3D-animasjon og filmproduksjon på Noroff — i dag jobber de med store reklamefilmer for merker som Nike og Samsung fra sin base i London.

På Noroff sine VFX-studier lærer du å jobbe profesjonelt med VFX innen spennende fagområder som 3D, animasjon, rotoscoping, tracking, retusjering og compositing. Studiet på Noroff fokuserer på praktisk, teknisk og skapende kompetanse relatert til et aktivt utøvende yrkesliv i bransjen.

Undervisningen starter på grunnleggende nivå, og det er ikke behov for spesialisert utdanning utover det formelle opptakskravet – som du leser mer om her.