Advarsel: Bildene nedenfor er dessverre ikke mulig å «unsee», og kommer antakelig til å endre måten du opplever filmer på for all tid fremover.

For oss som er interessert i de tekniske sidene ved filmproduksjon, er denne listen derimot bare vann på mølla, for vi vet at CGI og spesialeffekter er noe av det som gjør ordinær film til noe magisk!

Ta bare en titt på fantastiske «Game of Thrones»’ fantastiske Daenerys Targaryen som flørter med en oversized, grønn Q-tips:

1

 

Samme med «Guardians of the Galaxy», der Drax og Rocket deler et ømt øyeblikk:

2

 

Nettstedene Digital Synopsis og Designyoutrust har samlet en rekke slike eksempler, blant annet denne, hvor Davy Jones fra «Pirates of the Caribbean» viser seg uten blekksprutfjeset sitt:

3

 

«Twilight Saga: Eclipse» — ikke helt det samme uten …

5

 

Alice i green screen-land:

6

 

Harvey Dent AKA Two-Face fra «The Dark Knight»:

8

 

Lite action på lageret til «X-Men: Days of Future Past»:

12

 

Alt blir bedre med litt VFX, også «The Wolf of Wall Street»:

19

 

Beklager, her er «Harry Potter and the Half Blood Prince» uten effekter:

20

 

Skuespillerne i «The Avengers» skal ha for innsatsen:

22

 

«Walking Dead» uten VFX (og zombier) er bare en kjedelig by:

24erg

 

«Godzilla» i trygge omgivelser:

26

 

Og så «Deadpool», da:

27

 

«Mad Max: Fury Road» er faktisk mer VFX enn virkelighet:

30

Mildt sagt imponerende, og for publikums del bidrar jo spesialeffektene til at filmene som helhet blir mer troverdige og innholdsrike.

I moderne filmproduksjon har VFX og 3D-animasjon blitt en egen spesialisering, og det finnes også flere nordmenn som har slått seg opp internasjonalt innen dette faget.

Kenn Hedin Kalvik og Jeanette Hele Eiternes studerte 3D-animasjon og filmproduksjon på Noroff — i dag jobber de med store reklamefilmer for merker som Nike og Samsung fra sin base i London.

Har du lyst til å jobbe med visuelle effekter i film og TV?

På Noroff sine VFX-studier lærer du å jobbe profesjonelt med VFX innen spennende fagområder som 3D, animasjon, rotoscoping, tracking, retusjering og compositing. Studiet på Noroff fokuserer på praktisk, teknisk og skapende kompetanse relatert til et aktivt utøvende yrkesliv i bransjen.

Undervisningen starter på grunnleggende nivå, og det er ikke behov for spesialisert utdanning utover det formelle opptakskravet.

Etter endt utdanning har hver enkel student opparbeidet seg en sterk VFX-portefølje, mer om dette kan du lese her, eller drømme deg bort og se hvordan VFX-crewet bak «Rouge One: A Star Wars Story» gjenskapte den avdøde skuespilleren Peter Cushing fra de første Star Wars-filmene:

Via Digital Synopsis