Har du lagret telefonnummeret ditt på Facebook? Du kan ha gjort det uten å være klar over det.

Ikke bare gjør det at personer som allerede har nummeret ditt kan finne Facebook-profilen din – folk som ikke har nummeret ditt fra før kan finne det på det sosiale nettverket, skriver nettstedet Lifehacker.

Facebook har ikke lov til å hente nummeret ditt fra telefonen uten din godkjennelse. Men det kan hende du har gitt ditt samtykke uten å være klar over det. Gjentatte ganger blir du nemlig spurt om å bekrefte telefonnummeret ditt av sikkerhetsmessige årsaker.

Oppgir du nummeret og godkjenner denne forespørselen, sier du samtidig ja til at andre kan søke etter deg med telefonnummeret ditt.

Og, som Hackernoon har undersøkt, det blir søkbart selv for fremmede.

Hackernoon-skribenten, Inti De Ceukelaire, klarte på kort tid å finne nummeret til både den belgiske innenriksministeren Jan Jambon og en ikke-navngitt belgisk kjendis.

Som De Ceukelaire skriver, er det sikkert mange som ikke bryr seg om nummeret deres er offentlig. Men noen har kanskje et ønske om å verne om privatlivet sitt.

– Mer bekymringsverdig er det at brukere tilsynelatende feilinformeres av vage personvernsinnstillinger, skriver De Ceukelaire.

Det sosiale nettverket er svært hemmelighetsfulle når det gjelder hvordan algoritmene deres behandler og lagrer informasjon. Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan sjekke (og begrense) informasjonen Facebook deler med sine kunder og samarbeidspartnere.

Du kan kontrollere innstillingene din her. Dersom «Hvem kan finne meg ved hjelp av telefonnummeret mitt» er satt til «Alle», er nummeret ditt mulig å søke opp. Hvis innstillingen er «Venner» må vedkommende være venn med deg på Facebook for å kunne søke seg frem til nummeret ditt. Legg merke til at «Kun meg» ikke er en valgmulighet.

Du kan også fjerne nummeret ditt, hvis du måtte ønske det. Men vit at du ganske kjapt blir spurt om du vil legge det til igjen.

Kilder: Lifehacker, Hackernoon, Facebook

Toppbilde: Facebook