Internett er fullt av det som har fått navnet «påskeegg». Dette er skjulte funksjoner som utviklere med god – eller dårlig – humor har programmert inn til glede for alle dem som ramler over dem.
Påskeeggene er artige å lage og morsomme å finne, og er ytterligere bevis på at programmerere og utviklere ikke er som alle andre.
Begrepet kommer opprinnelig fra filmverdenen, der filmskapere gjemmer små, spesielle gjenstander i kulissene som kan oppdages av fansen.
Her har vi samlet noen av de morsomste påskeeggene fra ulike nettsider og apper:
1) Spotify
Det er flust med Star Wars-referanser blant utviklere, og det viser seg i påskeeggene også. Dersom du spiller av filmmusikken til The Force Awakens på Spotify (albumet heter Star Wars: The Force Awakens (Original Motion Picture Soundtrack)), så skjer det noe helt spesielt. Nederst i vinduet, i menyen som teller hvor mange sekund ut i låta du er, dukker det opp et lasersverd. Laserstrålen blir lengre og lengre jo lengre ut i låten du kommer. Du kan velge hvilket lasersverd du vil ha ved å klikke på det. Holder du musepilen over laseren, skjer det også noe. Ta en titt!
* Ved Noroff kan du ta fremtidsrettede og digitale utdanninger i blant annet frontend, grafisk design, applied data science og digital markedsføring. Les mer om studietilbudet vårt her.
2) Facebook
Noen kodere i Facebook har også sans for litt nerdete humor. Hvis du går inn på innstillinger og velger språk, kan du velge mellom en lang liste språk fra norsk til bisaya (et språk som brukes av om lag 21 millioner filippinere).
Men det er ikke alt. Hvis du ser på de engelske alternativene, står ikke valget bare mellom britisk (UK) og amerikansk (US). Du kan også velge mellom pirate og upsidedown.
Her er noen eksempler fra førstnevnte:
** 31 shots o’ rum ago
** He be tellin’ some tales of yesteryear
** Arrr!
** Scrawl yer thoughts
3) Google Chrome
Det kan være kjipt å miste internettforbindelsen. Heldigvis pleier det ikke å ta så lang tid før den er tilbake igjen. Bruker du nettleseren Google Chrome kan du også få tiden til å gå litt raskere. Det gjør du ved å trykke på mellomrom-tasten. Da begynner dinosauren på toppen av siden å springe bortover noe som minner om et mexicansk ørkenlandskap. Etter hvert dukker det opp kaktuser, og du må trykke på den samme tasten for hoppe over dem.
4) Googles bildesøk
De aller fleste har brukt Googles bildesøk, men de færreste vet nok hva som skjer dersom du søker på «Atari Breakout». Da forvandles vinduet til det gode, gamle Breakout-spillet. Nostalgisk og underholdende, dette er vel verdt å slå ihjel noen minutter (eller timer) på.
5) Facebook Messenger
Noen av oss lever nær sagt på Messenger i alskens chatter med venner og kolleger. Ikke alle vet at man – mellom alle emojiene, vitsene og fortrolige samtalene – også kan by opp til et lite spill.
Alt du trenger å gjøre er å finne basketballen (eller fotballen) i emojimenyen, så er dere i gang.
6) Googles Søk
Denne funksjonen kan være interessant for noen skøyere: Tast inn google.com/teapot i nettleseren din på mobilen. Deretter kan du tilby alle rundt deg på litt digital te ved å tilte på telefonen.
Interessert i webutvikling og design?
Noroff tilbyr en toårig utdanning i frontend-utvikling med løpende opptak. Frontend-utviklere lager nettsider og apper, og har en kompetanse som er svært ettertraktet på arbeidsmarkedet. Les mer om studiet her.