… men morsomme er de likevel!

Den teknologiske utviklingen går så det griner, men vi kan trygt si at ikke alle nyvinninger kommer til å ha like stor effekt på samfunnet. Heldigvis!

Her har vi samlet fem ferske oppfinnelser, som er artige hver for seg, men som trolig ikke kommer til å ta av med det aller første.

1. Denne roboten knytter skoene dine for deg.

Du gjør det trolig raskere selv, men hvis du ikke gidder og i tillegg har stor plass hjemme, er kanskje denne robottjeneren noe for deg.

Den ble utviklet av studenter ved University of California og kostet knapt 5000 kroner.

2. Denne roboten kan sprette en pingpongball

Den perfekte bursdagsgaven til vennen som har alt?

Denne roboten kontrollerer ballen ved å lytte til lyden fra spretten. Fire små mikrofoner, som er koblet til under plattformen, hører hvor ballen er på brettet og tilpasser helningen deretter. Ikke verst!

3. Denne roboten kan skrive beskjeder i sanden

Har en venn av deg bursdag? Skal du fri til kjæresten din?

Har du noe veldig viktig du vil skrive i sanden, men ikke tid eller motivasjon til å gjøre det? Da ville denne hendige roboten komme til sin rett.

4. Denne bilen er laget av Lego

Dersom du elsker Lego og kule biler, og ikke er særlig opptatt av fart, kan denne sportsbilen være midt i blinken for deg.

Bilen består av over en million deler av Lego Teknikk og 2304 elektriske lekemotorer. Toppfarten er rolige 29 kilometer i timen. Kjør forsiktig!

5. Denne roboten setter sammen IKEA-stolen for deg

IKEA er billig, men det kan likevel koste blod, svette og tårer å sette sammen stoler, hyller og kommoder.

Tidligere i år programmerte ingeniører fra Singapore to robotarmen til å montere IKEA-stolen STEFAN. Ifølge Futurism monterte robotene stolene på drøye 20 minutter, ved hjelp av 3D-kameraer og kraftsensorer.

Interessert i teknologi?

Noroff tilbyr en rekke teknologiutdanninger rettet mot morgendagens arbeidsmarked.

Dersom dette virker interessant for deg, kan du ta en titt på studier som Nettverk og IT-sikkerhetApplied data science, Digital prototyping og alle de andre spennende studiene i katalogen vår.