Er du på utkikk etter et studie som leder til fast jobb? Eller har du allerede begynt studiene og lurer på hvordan arbeidsmarkedet vil se ut når studenttilværelsen er over?

Vi kan ikke garantere to streker under svaret, men fasiten ser ut til å være at fremtiden er lys for vordende frontend-utviklere.

Et raskt søk på Finn.no forteller det meste: 206 stillinger i 106 annonser, per i dag (6. november, 2017).

Foruten «generelle» IT-utlysninger, omfatter utlysningene jobber innenfor blant annet utdanning, eiendom, konsulentvirksomheter og bank, finans og forsikring.

Stillingene er spredt utover flere deler av landet, og de aller fleste utlysningene er for faste ansettelser.

Allerede før første kull med frontend-utviklere var i gang med utdanningen ved Noroff, hadde flere bedrifter forhørt seg med fagsjef Olav Slettahjell om muligheten for praktikanter. (Foto: Noroff)

– Interessen er stor, fordi den kombinasjonskompetansen en frontend-utvikler besitter er sjelden. Det finnes mange programmerere, men de har nødvendigvis ikke den designfaglige kompetansen som trengs for å lage sømløse og brukervennlige løsninger, sa fagsjef Olav Slettahjell da Noroff tidligere i år lanserte et nytt toårig studie i frontend-utvikling.

Allerede da – før studiet var i gang – var det pågang etter praktikanter fra flere bedrifter.

En god frontend-utvikler mestrer både det visuelle og det tekniske. Feltet kan sies å ligge i skjæringspunktet mellom kundeopplevelse og systemutvikling. Vi har tidligere laget en rask innføring i hva frontend-utvikling går ut på.

Skeptisk til om dette bare er en trend eller om etterspørselen også vil være der i fremtiden? La oss gjøre et lite tankeeksperiment. Spør deg selv:

«Vil selskaper som Apple, Google og Windows fortsatt være bransjeledende om to år?»

Hvis ja:

«Hvor stor er sjansen for at slike selskaper vil gå sammen om felles løsninger som fungerer på de ulike plattformene deres?»

Hvis svaret du kommer frem til inneholder stikkord som «ikke», «sjans» og «havet», kan du sikkert se for deg at behovet for utviklere med frontend-kompetanse ikke akkurat vil forsvinne med det første.

– Oppdragsgivere er lei av å betale store summer for koding på tre forskjellige plattformer, altså iOS, Android og Windows Phone. Det ligger derfor et stort potensial i løsninger som kan bygges på tvers av plattformer og skjermstørrelser – ikke minst med hensyn til drift og forvaltning, mener Terje Karlsen, fagansvarlig utvikler i kommunikasjonsbyrået Dinamo.

  • Frontend-utvikling er en framtidsrettet utdanning. Hos Noroff kan du ta studiet i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand eller som nettstudier. Les mer om utdanningen her!