Hvis du liker å bruke solbriller og i tillegg elsker å snappe, så er kanskje Snapchat-brillene noe for deg.

Etter lanseringen i fjor var disse Snap Spectacles – som de egentlig heter – kun tilgjengelig for kjøp ved automater, så ble de tilgjengelig for internettkjøp i USA i februar, og nå de omsider også kommet til Norge.

Brillene er utstyrt med et kamera i det ene fronthjørnet, og snapping har aldri vært enklere. Du trykker bare på knappen ved siden av kameraet, og så tar brillene opp det du gjør og ser. En effektiv måte å la andre være med på moroa di – og det beste er at du slipper å bale med smarttelefonen.

Du fortsetter simpelthen med det du driver med, brillene sørger for opptaket, og du ser samtidig fresh ut i sorte, korallrøde eller turkise shades.

For å sikre seg mot at folk blir filmet uten at de vet det, er det montert et LED-lys i det andre fronthjørnet av brillene, slik at folk kan bli obs på at her skjer det opptak.

Synces automatisk

Brillene kan du koble mot telefonen din med enten wifi eller bluetooth, og de synkroniseres automatisk med Snapchat-kontoen din. Videoene du tar opp med brillene (ja, for de kan kun ta opp videoer, ikke stillbilder) legger seg som en lang story i minnefunksjonen til Snapchat.

Dette betyr at de ikke publiseres automatisk – dette må du gjøre manuelt siden. Da kan du også legge til filtre og emojis om du ønsker det, men dessverre ikke ansiktsfiltre.

Videoene er automatisk innstilt til å vare i ti sekunder, men du kan gjøre dem kortere ved å stanse opptaket når du ønsker – da holder du knappen nede i to sekunder. For å gjøre opptaket lengre trykker du lett på knappen – da legges ti sekunder til.

Kamerakvaliteten på brillene er god, og i tillegg tar de opp i 115 graders synsvinkel. Når du siden skal se på snappene er videoene stabilisert, slik at du kan rotere telefonen, men likevel se videoen riktig vei. Slik:

Brillene lader du i brilleetuiet som følger med. Et fulladet brilleetui kan lade brillene fire ganger, og en fulladet brille kan ta opp mot 100 snaps. Mye moro der, altså!

Ikke egnet for selfies

Hvis man skal peke på noe negativt, er det at lydkvaliteten er så som så. Brillene plukker opp mest lyd fra deg selv.

I tillegg er naturligvis ikke brillene egnet til selfies (med mindre du har med deg et speil), og ellers ser du jo ganske teit ut hvis du har dem på deg innendørs eller etter at det har blitt mørkt.

Man kan også spørre seg om en pris på om lag 1500 kroner er verdt det. Men som sagt – hvis du er en ivrig snapper, og i tillegg digger å bruke solbriller, så er det i grunn vanskelig å tenke seg noe annet. Da er det bare å snappe i vei!

Kilder: CNet, PCMag.