Å velge utdanning, er et av de viktigste valgene du kommer til å ta. Det er også et vanskelig valg for mange. Hvordan kan du vite om du velger rett?

Karriereveiledere vil råde deg til å bruke både hjertet og hodet når du velger utdanning.

Det er nok smart. Dersom du ikke er interessert i det du studerer vil det være mye vanskeligere å gjøre en god jobb. Men dersom du velger en utdanning som arbeidsmarkedet ikke etterspør, kan det være vanskelig å få en jobb i det hele tatt.

Det er mange spennende studier du kan velge blant, men dersom du liker teknologi og å jobbe kreativt, anbefaler vi å vurdere om frontend-utvikling er noe for deg.

Her er fem gode grunner til å studere frontend:

1. Stor etterspørsel

En stadig større del av gjøremålene våre foregår på nett. Vi vippser, sjekker været, leser nyheter, strømmer musikk og tv-serier og betaler for bussbilletten på nettsider og apper.

Arbeidsmarkedet skriker nå etter folk som kan lage disse appene og nettsidene. Eller med ordene til Heidi Austlid i IKT-Norge:

– Vi er en næring som er sterk underbemannet. Markedet er støvsugd for kompetanse. Vi utdanner ikke nok mennesker og kommer til å få et kjempeproblem framover, sier Austlid til nettavisen Digi.

Siden det ikke utdannes nok studenter med denne kompetansen, er jobbmulighetene svært gode for de som studerer frontend-utvikling.

Halvparten av norske studenter frykter å bli arbeidsledig etter de er ferdig på studiet. I så måte er frontend-utvikling et av de tryggeste valgene du kan gjøre.

• Usikker på hva frontend handler om? Hva er frontend-utvikling … og andre «dumme» spørsmål du ikke turte å stille

2. God lønn

IT-sektoren betaler generelt godt. Gjennomsnittslønnen til en IT-ansatt i 2016 var 675.000 kroner, som den gang var 131.000 kroner høyere enn snittet for alle næringene i Norge.

Lønn bestemmes riktignok av en rekke faktorer, slik som utdanning, erfaring, sektor og region, men det er ingen tvil om at utviklere flest får godt betalt.

3. En spennende karriere

Som frontend-utvikler har du en innholdsrik karriere foran deg. Du vil være med på å forme morgendagens nettsider, programvarer og apper. Det er et felt som stadig utvikler seg, noe som gir deg mange muligheter til å lære nye ting.

Du kan også jobbe hos en lang rekke arbeidsgivere, som designbyråer, mediehus, IT-firmaer og kommunikasjonsbedrifter. Med erfaring er det mulig å bli prosjektleder og teknisk direktør for selskapet du jobber for, eller du kan starte for deg selv.

Du vil også kunne spesialisere deg i det spesifikke kodespråket eller systemet du liker best.

• Noroff tilbyr frontend-utvikling som fagskoleutdanning og nettstudier. Slik er studiet

4. Stor fleksibilitet

Du kan jobbe med frontend-utvikling fra hvor som helst: på et kontor, hjemme eller på en sandstrand på Mauritius.

Du har også mulighet til å jobbe for selskaper innenfor en lang rekke bransjer, slik at du kan velge å jobbe med det som interesserer deg aller mest.

5. Kompetanse for fremtiden

En ny OECD-rapport anslår at en tredjedel av norske jobber vil forsvinne de neste to tiårene. Bakgrunnen er automatisering. Roboter, kunstig intelligens og annen programvare vil ta over.

IT-bransjen er mindre utsatt og fortsatt i vekst. Fremtidens arbeidsliv vil høyst trolig fortsatt ha behov for folk med kompetanse til å skape lekre og brukervennlige plattformer og nettsider.

Noroff tilbyr en rekke teknologiutdanninger rettet mot morgendagens arbeidsmarked. Vi har løpende opptak, som betyr at du fortsatt kan søke på studieplass til høsten. Vi har campus i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand, og vi tilbyr nettstudier.

• Les mer: Derfor bør du velge Noroff som ditt studiested