Sikter du mot studier og jobb i den kreative delen av arbeidslivet? Da blir du nødt til å «selge deg selv», enten du vil eller ei.

Heldigvis trenger du ikke gå rundt og banke på dører – men å ha et sted å vise arbeidene dine, et slags «digitalt utstillingsvindu», er et must for alle designere, illustratører, fotografer og andre kreative sjeler.

At du er på Snap, Facebook og Instagram tar vi som en selvfølge, men det finnes også en mengde nettbaserte tjenester som spesialiserer seg på kreative yrker.

Det er et mylder av tjenester å velge mellom, så her har vi samlet noen av de beste:

1. Behance

Behance er helt klart den største online portfolio-plattformen i verden, og brukes av et utall kreative sjeler over hele kloden. Designverktøy-giganten Adobe skjønte tidlig at Behance gjorde noe riktig, og valgte like godt å kjøpe hele tjenesten i 2012.

Tjenesten har over 60 millioner sidevisninger i måneden, og tusenvis av designere bruker Behance-appen (i tillegg til desktop-løsningen) for å vise arbeidene sine til omverdenen.

 

2. Adobe Portfolio

Adobe Portfolio kommer fra samme selskap som Behance, men er kanskje hakket proffere. Denne lar deg også designe dine egne nettsider, med personaliserte URL-adresser – og mye annet.

 

3. Instagram

A post shared by Esra Røise (@esrarois) on

Vi regner jo med at du allerede er på insta, men de fleste som starter begynner ofte med en kombinasjon av private bilder og ting de har laget.

Dette er ikke nødvendigvis så smart – så kanskje det kan lønne seg å ha en egen Instagram-konto kun for arbeidene dine, slik som for eksempel den supertalentfulle Esra Røise har her? Vi tror det.

 

4. Morpholio

Morpholio har en litt annen inngang til det å vise seg frem. Her får du selvfølgelig gjort nettopp det, men i tillegg så gir Morpholio de andre brukerne sine muligheten til å gi (forhåpentligvis) konstruktiv kritikk til arbeidene dine.

Ikke alle er like komfortable med dette, men for noen kan det være gull verdt – og definitivt verdt å sjekke ut.

 

5. Minimal Folio

Det er mange bra tjenester nevnt ovenfor her, men vi holder en knapp også på Minimal Folio.

Tjenesten er, som navnet hinter til, ekstremt minimalistisk — noe som faktisk kommer svært godt med når man skal holde fokus på sine egne arbeider, og ikke andres designrammer. Minimal Folio er i praksis en tre dollars app som lar deg presentere video og bilder på iPad, helt uten andres logoer og lignende.

 

Ønsker du å lære mer om strategisk design, illustrasjon, foto, web og motion design, kan du studere grafisk design hos Noroff – enten på campus, eller på nett.