Tradisjonen tro, om enn litt senere enn vanlig: Det er påske, og det betyr at «The Gathering» er i full gang i Vikingskipet på Hamar.

Over 5000 engasjerte deltagere er på plass. Det er også Noroff, med en stor stand – på kortsiden i nærheten av Elkjøp.

– Vi er ikke i «hovedgata» lenger, fordi vi ønsket en større stand og mer plass, sier Tom Drange som, ved siden av å være ansvarlig for standen, er studieleder for IT-fagene til Noroff og foreleser ved Noroff Høyskole.

– Nå får vi litt mer luft, og har bedre plass til å kjøre for eksempel demonstrasjoner av HTC Vive, sier han.

Tom Drange, studieleder og høyskolelærer i IT-fag hos Noroff. Alle foto: Park Pixel

Drange har vært mange ganger på TG. Mens mye er det samme, ser han også en interessant utvikling i arrangementet.

– TG har endret seg fra å være et rent LAN, til å bli nærmest en teknologimesse, sier han, og utdyper:

– I starten handlet for eksempel alt av konkurranser om spill, men nå har du i tillegg design, 3D, programmering og alt mulig. Hele konseptet har endret seg med åra. Selvfølgelig har du fortsatt de som gamer hele natten, men de er interessert i andre ting også.

Det gjør at det nå er en så å si perfekt overlapp mellom alt TG handler om, og det Noroff underviser i – fra 3D spilldesign, til IT-studier og digital etterforskning.

Det er én av grunnene til at Drange håper mange vil finne veien innom standen for en prat. Eller, selvfølgelig, for å delta i en konkurranse eller teste siste VR-tech.

SKAM: Sesong 4. Neida. TG er kanskje blitt mer som en teknologimesse, men det er fortsatt i høyeste grad et LAN.

Tema for årets TG er #Secrets. Det gjør det ekstra spennende for Drange og Noroff.

– Det handler om datahacking, sikkerhet på nett og den type ting, som står helt sentralt i det Noroff underviser i, sier han.

God sikkerhet er viktig – både i den digitale verden og utenom.

– Jeg opplever at folk er mer og mer interessert i dette nå, og det er veldig positivt, sier Drange, som tidligere år har holdt foredrag på scenen om blant annet passordbruk.

– Bevissthet rundt sikkerhet har vært et gigantproblem. Folk tenker for eksempel at de ikke har noe verdifullt på maskinen. Men det er feil, om så harddisken er helt tom, da har du fortsatt en prosessor, langringsplass og så videre, som kan misbrukes og utnyttes, sier han.

Ved siden av andre leker, tester og quiz, kan en i år delta på en etterforskningskonkurranse – The Spy Game – på Noroff-standen. Mer info finner du på et eget nettsted: Noroff.4n6.no. (Si det høyt, på engelsk, så skjønner du navnet).

En annen konkurranse du kan prøve deg på, er å flytte RAM-brikker, grafikkort og prosessor så fort du kan fra én maskin til en annen. Og du kan delta i en liten quiz for å vinne en kul, liten lampe som du fester på blitsen på mobilen.

I år er det altså fokus på IT-sikkerhet. Men alt i alt kjører Noroff-standen samme løp som vanlig: Et sted der folk kan komme innom for en prat, og ha det kjekt. Noen av de som står der, er studenter som selv møtte Noroff første gang på TG.

– Ja, et par av de som står på standen er studenter hos oss fordi de så oss i fjor på TG. De går Digital forensics på høyskolen. Så vi har truffet, tydeligvis – godt nok til at de har lyst til å være med i år, sier Drange.

Er du på The Gathering, finner du Noroff-standen på kortsiden nær Elkjøp. Sjekk også Noroff.4n6.no for å komme i gang med The Spy Game. TG arrangeres i år 12.-16. april, altså startet det i går og holder på fram til søndag.

God påske!

Alle foto: Park Pixel