I videoen nedenfor ser du Hugh Jackman dubbe en av de råeste actionscenene fra den kinoaktuelle storfilmen «Logan» — og den australske hunken sparer ikke på kruttet når det kommer til innsats og innlevelse.

Hvert slag, spark og kroppsbevegelse blir tilgodesett sin dose stønning, grynting, pesing, hyling og brøling.

Video trumfer som kjent ord, så ta en titt på det imponerende dubbe-arbeidet Hugh legger igjen i studio:

Hi. Logan 20th Century Fox

Posted by Hugh Jackman on Tuesday, March 7, 2017

For lyddesignere, lydmixere og andre som jobber med lyd i filmbransjen må dette være et drømmeeksempel på en skuespiller som leverer varene — ikke bare foran kamera, men også i studio.

Filmsnutten har i løpet av mindre enn 24 timer blitt sett 34 millioner ganger og har innkassert over en million likes …

At Hugh Jackman evner å imponere også off screen er det få som tviler på.

Hvem husker vel ikke den legendariske skryteposten «If the bar ain’t bendin, then you’re just pretendin» fra twitter anno 2013?

Mange forbinder ordet dubbing med for eksempel å oversette utenlandsk dialog på film og TV-serier, men i filmindustrien brukes begrepet generelt for å beskrive det arbeidet som i postproduksjonsfasen går ut på å legge ekstra lyd til den eksisterende.

Dubbing er svært effektfullt, og du finner knapt en moderne film der dubbing ikke er en sentral del av det ferdige lydsporet.

Som i tilfellet over her, der intensiteten i den aktuelle scenen fra Logan-filmen mangedobles når kinopublikum får servert perfekt synkroniserte gryntelyder fra Hugh Jackman i øret mens de ser ham slåss for livet.

«Logan» har nylig hatt premiere på norske kinoer, og er lovprist som kanskje tidenes beste superheltfilm. Har du lyst til å se hvordan lyden til akkurat denne sekvensen endte opp i kinoutgaven kan du ta turen og se det ferdige resultatet.

Å legge lyd på bilde er en nær magisk opplevelse, og i filmindustrien er lyddesign et høyt verdsatt fag.

Er du interessert i dette fagfeltet kan du studere Lyd- og musikkproduksjon eller Filmproduksjon hos Noroff for å lære mer, og sette kunnskapene dine på prøve.