Hvis du har fulgt litt med på den teknologiske utviklingen de siste årene, så har du garantert hørt en del om 3D-printing. Denne geniale oppfinnelsen som gjør at man bare ved hjelp av litt programvare – og eventuelt litt skills – kan printe så å si hva som helst i så å si hvilket som helst materiale.

Det er snakk om biler og bygg, dørlåser og gressklippere, hjertemodeller og ører, pistoler og hengelåser, dusjhoder og såpeskåler. Lista er nærmest uendelig, og det er stort sett bare fantasien som setter grenser.

En av de tingene som har skapt litt ekstra jubalong den siste tiden, er printingen av … pannekaker!

Jepp – du leste riktig. Med PancakeBot kan du lage pannekaker i alle former og fasonger.

Det er den amerikansk-meksikanske ingeniøren Miguel Valenzuela, som faktisk bor i Hokksund, som har utviklet maskinen. Etter ønske fra datteren lagde han en pannekakemaskin av LEGO, som han etter hvert utviklet til å bli en vaskekte 3D-printer for pannekaker.

Oppskriften er enkel: Du bruker den medfølgende programvaren til å hente fram ferdige maler eller til å lage ditt eget pannekakedesign (også her er det kun fantasien som setter begrensninger), du fyller pannekakerøre på maskinen, og du trykker på start-knappen.

På én-to-tre kan du spise alt fra Taj Mahal til Max Mekker.

Bon appétit!

Og mens 3D-printeren lager mat til deg, kan du i stedet bruke tiden på å lese om for eksempel Snap-briller, eller du kan lage en tegning til Googles kunstige intelligens.

/aktuelt/visuelt/solbriller-snapchat-sant-slik-fungerer-brillene-som-na-er-i-norge/

/aktuelt/data-tech/klarer-datamaskinen-a-kjenne-igjen-din-skribling/