Som en del av et eksperiment med kunstig intelligens lanserte Google i november en morsom liten nettside kalt Quick, Draw!

Her får de som klikker seg inn 20 sekunder på seg til å tegne forskjellige figurer, fenomener, objekter, og så videre. Målet er å se om programvaren klarer å gjenkjenne skribleriet.

Ikke minst er også det å få folk til å gå inn og tegne en måte å lære opp programvaren til å klare å gjenkjenne forskjellige tolkninger av en ting. Jo flere som er inne og tegner for eksempel en gitar, dess lettere vil det bli for datamaskinen å kjenne igjen forskjellige tegninger av gitarer.

Til nå har over 15 millioner mennesker tegnet over 50 millioner tegninger i Quick, Draw!, og nylig lanserte Google en egen side hvor de har samlet opp forskjellige skriblerier.

En kikk gjennom disse tegningene gir et ganske interessant bilde av hvor variert folk tenker når det kommer til forskjellige ting, og ikke minst gir det en ganske god illustrasjon på hvor mye data som må registreres og tolkes i opparbeidelsen av kunstig intelligens.

Et av konseptene som har hatt flest forskjellige tolkninger er kamuflasje (kanskje ikke så rart):

Du kan jo spørre deg selv – hvordan i huleste heite ville du ha tegnet kamuflasje? Eller yoga for den saks skyld – et annet ord som man kan se vidt forskjellige tolkninger av:

Til og med noe man skulle tro er enkelt, som en bart, er det også mange varianter av:

Men krona, den er folk stort sett enige om:

Hvis det skulle friste til å gå inn selv og se om datamaskinen klarer å gjenkjenne dine skriblerier er kan du gjøre her. Have fun, go mad!