Det er knyttet mye spenning til lanseringen av Apples nye programvare iOS 11, som kommer i løpet av høsten. Ikke minst takket være den nye applikasjonen ARKit. Den tar konseptet med «utvidet virkelighet» til nye høyder.

Om «utvidet virkelighet» ikke sier deg altfor mye, så har du nok allerede vært borti det likevel.

Kort fortalt er dette når virtuell data kombineres med den fysiske virkeligheten, som for eksempel i Pokémon Go eller de svært så populære Snapchat-filtrene. Grafikken, ja, utvider virkeligheten på et vis – til å for eksempel inkludere en dansende pølse.

Og, som antydet: Med ARKit blir det så mye mer enn dansende pølser.

Framtidas shopping

I stedet for å tilby forhåndsprogrammerte versjoner av utvidet virkelighet, så bør man heller se på ARKit som et verktøy. Her legges det nemlig opp til at du kan tegne, designe og utvikle selv hva enn du skulle ønske.

Ser man på hva de som har kastet seg på den offentlig tilgjengelige beta-versjonen har fått til, så er det virkelig bare kreativiteten som setter en stopper for hva det er mulig å få til med dette verktøyet.

Flere har allerede kastet seg på for å utvikle egne apper med ARKit. Blant dem er IKEA, som slår et slag for framtidas møbelshopping:

En gründerspire har utviklet en app for å finne tilbake til vennene dine når du har kommet bort fra dem på festival (vi vet jo alle hvor fortvilende det kan være):

Denne fyren klarte rett og slett ikke vente på den nye Teslaen, så han tydde til ARKit for å få den inn i oppkjørselen sin:

  • Klikk deg inn her for å se enda flere fikse ideer og løsninger med ARKit.

Og så må man rett og slett ikke glemme hvor mye ren moro det går an å ha det med ARKit. Denne hjemmelagede re-maken av A-has legendariske musikkvideo til «Take on me» er vår personlige favoritt:

Vi kan vel trygt konkludere med at fra nå av vil virkeligheten aldri bli den samme igjen. Den blir utvidet. Og vi gleder oss!

Kilder: Apple, Architectural Digest, MadeWithARKit, Mashable.