Vi har alle ting vi ikke klarer å la være å gjøre – selv om vi blir like irritert på oss selv hver gang. Enten det er snusen, godtesuget, kleine tekstmeldinger til eksen … noen ganger er det vanskelig å stå imot.

Og det er nettopp for å hjelpe deg å komme unna skammen av uvanen, at Pavlok Electro Wristband har blitt utviklet. Dette er nemlig et armbånd som er laget for å gi deg et lite (og ufarlig) elektrisk støt hver gang du er i ferd med å gi etter for den dårlige vanen din.

Du stiller det enten inn automatisk, eller så kan du også utføre manuelle støt ved å trykke på lynet på armbåndet, eller via en app.

Pavlok er oppkalt etter den russiske forskeren Ivan Pavlov – dere vet, han med hundene, som fant ut at hjernen kan skape psykologiske koblinger mellom en bestemt form for stimuli og en handling.

I Pavlovs tilfelle ble det en sammenheng mellom en bjelle og hundenes fôring, og i Pavloks tilfelle vil det skapes en sammenheng mellom det ubehagelige elektriske støtet og uvanen du ønsker å bli kvitt.

Etter teorien om aversjonsterapi, vil du altså begynne å assosiere uvanen din med det ubehaget de elektriske støtene gir, slik at du etter hvert styrer helt unna.

  • Har du den neste gode ideen til teknologi som kan hjelpe mennesker i hverdagen? Les mer om våre IT-studier her.